Kleding

Inspiratie voor herfst / winter 2021

We hopen eerst nog een beetje te gaan genieten van het laatste mooie weer. Maar dat neemt niet weg dat we lekker mogen wegdromen bij wat we zullen aantrekken straks, want … winter is (alweer) coming. En dromen doen we graag. Sowieso viel op dat, hoewel de modeweken digitaal plaatsvonden vanwege Covid-19, veel draait om aanraking. Een hoop stoffen wil je gewoon even voelen: breisels bijvoorbeeld, materialen met structuur en allerlei pailletten. Shinen en opdoffen – groots en meeslepend in Bridgerton-stijl – zijn populaire thema’s. Escapisme viert hoogtij, want en óf we zin hebben om weer eens te schitteren op een feestje. Of gewoon in een winkel, bij de studie of op het werk. Daarover gesproken: we gaan komende winter de mouwen weer opstropen, figuurlijk maar vooral ook letterlijk. Aan de slag, en dan in deze trends graag; we hebben er zin in!

Oké, er is dus de groot, grootser, grootst trend; tegelijkertijd zien we ook dressing up, upper, upst. Is dat correct taalgebruik? Nee. Maakt ons dat iets uit? Ook nee. Want we kunnen deze looks niet beter uitleggen dan opdoffen to the max. De reden is dezelfde als de trend hierboven, namelijk wegvluchten van de barre realiteit in de wereld, alleen doet deze stijl dat op een gezellig escapistische manier. Zoals Esther Coppoolse ook stelt: ‘Mode gaat over dromen, over show, over wie je bent en wie je wilt zijn. Dress up, express, draag uit wie je bent. Laat het zien.

Wellicht geen grote verrassing, want breisels zijn altijd wel populair in de winter. Toch is er komend seizoen wel een nieuwigheidje over te zeggen. Kekke knits zijn het dit seizoen: soms grof, soms fijner, soms met cut-outs, soms zonder cut-outs, maar altijd funky.

Modetrend 1: Sneeuwwitje.

De mode van winter 2021-2022 sluit daarop aan, want wit is een van dé trendkleuren van het aankomende seizoen. Ga voor een crispy white look door je van top tot teen te hullen in het wit, of kies voor een mooie blazer, broek of een paar witte laarzen. De perfecte winter fashion anno 2021, als je het ons vraagt.

Modetrend 2: Bigger = better!

Met winterse temperaturen blijven we het liefst in bed liggen. Als dat geen mogelijkheid is (meh), kun je altijd nog kiezen voor een ultradikke, oversized jas die een waardige vervanger is van je warme deken. Voor de mode van najaar 2021 geldt namelijk: hoe groter, hoe beter. Eén van de fashion trends van 2021 waar we heel blij van worden. Laat die winter maar komen!

Modetrend 3: Party time

Hoewel tijdloze items en natuurlijke kleuren héél groot waren in 2020 (en eigenlijk altijd zullen blijven), mogen we in 2021 flink uitpakken op modegebied. We krijgen ons oude leven langzaam weer terug en dat willen we vieren! Dat betekent: je over-the-top aankleden, opdoffen to the max en overal glitters op gooien. We hebben zóveel zin in alle feestjes die gaan komen, en dat is te zien aan onze outfits vol pofmouwen, tule, pailletten en ruches. It’s party time!

Modetrend 4: Go big or go home

Om het jezelf comfortabel te maken, of om er gewoon compleet on trend uit te zien; dit najaar staat in het teken van losse en wijde silhouetten. Vooral op de catwalk van Louis Vuitton, Simone Rocha en JW Anderson waren deze niet te missen. Denk aan de wijdste en langste pantalons, ruimvallende lange jurken, losse laarzen en wijde spijkerbroeken. Go big or go home.

Oversized blazers raken voorlopig nog niet uit de mode (hoera!). Sterker nog, alle soorten maatwerk komen terug in de herfst/winter trends van dit jaar. Hoe meer tailoring, hoe beter, als we Tory Burch, The Row, Prada en Peter Do moeten geloven. Combineer je oversized blazer met een overhemd of een coltrui, en een paar platte schoenen. Effortlessly cool, maar zeker niet koud.

Modetrend 5: Chalet Style

Yes, aankomende winter kunnen we eindelijk weer (zonder extra risico’s) de piste af! Dat mag gevierd worden – met een fantastische skilook uiteraard. Geef je winterse outfit net dat beetje extra en kies voor laarzen van imitatiebont, een opvallende muts of een glitterende top. Maak je look af met een heerlijk warme puffer en je bent good to go. Volgens ons zeker één van de coolste winter 2021 fashion trends. Vergeet zeker ook niet onze te leuke tassen met fur en teddy stof.

Modetrend 6: Zacht en comfort

Dat stijl en comfort dé kernwoorden zijn van afgelopen modejaar is een feit. En opnieuw drukt deze combinatie haar stempel op de Herfst/Winter 2011/22 collecties. Vooral Gabriela Hearst en Proenza Schouler omarmen zachte materialen en natuurlijke kleuren in aardse tinten. Van fijngebreide lange jurken en wollige rokken tot two-piece sets in monochrome kleuren. Een stijlvolle outfit kan heel simpel zijn; less is more.

Bron: JAN Magazine (Philippine Van Ginniken)